Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Whole Pistachio Kernels 80%

From New Jersey with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
WPK-80%-CA-NJ

Whole Pistachio Kernels 80%

Our Whole Pistachio Kernels 80% are high-quality edible nuts available for customers to purchase. Some of the salient features of this product are:

  • Gluten-free
  • Suitable for vegetarians and vegans 
  • Kosher (certificate available upon request)
  • 80% wholes
  • Yellowish, green and brown color

The Whole Pistachio Kernels 80% is not pasteurized and has the following nutritional profile (100 grams): 

Energy Protein Carbohydrate Fiber Sugar Saturated fat Monounsaturated fat Polyunsaturated fat
560 kcal 20.16 g 27.17 g 10.6 g 7.66 g 5.9 g 23.25 g 14.38 

 

Did you know Olam customers can purchase bulk pistachios and wholesale pistachios? For more information on our warehouses please click here.

This product, and all our other edible nuts, are processed at Olam's BRC certified Vietnam facility. 

Pistachio Application:

  • Bakery: Pistachio kernels are an ingredient used to add a distinct flavor in commercial bakery items such as sweetbreads, muffins, and bagels.
  • Confectionery: In Asian culture, pistachio kernels are commonly used as additions in confections such as Baklava, Halvas, and Indian sweets.
  • Snacks: Pistachios nuts retain a strong flavor and go well with several coatings, such as garlic, chili, salt, and curry. Therefore, they are a traditional ingredient in snack mixes.
  • Prepared foods: Pistachios are able to withstand reheating and microwaving and hence are a common addition in frozen foods.
  • Dairy: Pistachio kernels are a common addition in ice-creams, sorbets, and other dairy-based desserts.

Storage

Our Pistachio products are stored in our warehouses at 38 degrees Fahrenheit.  

More Information
WarehouseNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 30-lb cartons then there will be 90 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H