Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Walnuts - Medium Light Pieces

WLMP-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
22 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 22 lb. Cartons (1,848 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price

Walnuts Medium Pieces

Our Walnut Medium Pieces are a perfect companion to your salads, pasta, breakfast cereals, soups, baked goods, and Ice-creams. Walnut Inshells are cracked to recover the natural walnut kernel. If there are four pieces they are called Walnut Medium Pieces.

If there are two pieces of more or less equal measures, they are known as walnut halves, while any smaller than the Medium are termed as just Pieces. 

For full product specification please click here. Our customers can purchase bulk walnuts and wholesale walnuts. For more information on our warehouses please click here.

Our customers have the following shipping options to choose from:

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25lb boxes = 2,000 lbs

About Walnuts:

Walnuts (Juglans regia) are a tree nut belonging to the walnut family. Originated in the Mediterranean region and Central Asia, they have been part of the human diet for centuries.

Walnuts not only taste great but are a rich source of heart-healthy monounsaturated fats and an excellent source of those hard to find omega-3 fatty acids. Like most nuts, they can easily be added to your Healthiest Way of Eating. Just chop and add to your favorite salad, vegetable dish, fruit, or dessert.

Check out our blog on the nutritional features and health benefits of Walnuts; click here to read. We have also curated Walnut recipes for your convenience; click here!

Walnuts - Medium Light Pieces

Our walnuts are grown in California and processed in Vietnam, where they are carefully cracked and graded into medium pieces.  They are light in color with a soft crunch and texture.  For full product specification of Walnuts - Medium Light Pieces, please click here

Application

  • Salads
  • Pasta
  • Cereal
  • Soups
  • Baked Goods
  • Ice Cream

Packaging

To maintain freshness, our Walnuts - Medium Light Pieces are vacuum-sealed and packaged inside a carton. 

Our customers can purchase bulk walnuts and wholesale walnuts by the carton or the pallet. 

  • 1 carton = 22 lbs
  • 1 pallet of 22 lb cartons = 1848 lbs

 For more information on our warehouse, please click here.

 

Storage and Handling

The optimal storage conditions is <10 degrees C at 60-70% humidity.

 

Shelf Life

10 months from the date of packaging

 

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3:

Warehouses operate from Monday 9am to Friday 2pm

Any orders placed from Monday-Thursday before 9am will get FedEx dispatched the next day at the earliest.

Any orders placed from Monday-Wednesday after 9am will get FedEx dispatched ‘the day after’ at the earliest.

Any orders placed from Thursday after 9am will get FedEx dispatched on Monday at the earliest.

Any orders placed before 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Monday at the earliest

Any orders placed after 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest

Any orders placed on Saturday, Sunday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many Cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 22-lb Cartons then there will be 84 Cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H