Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Raw Walnuts - Light Halves & Pieces (LH80%)

100000044964-USA-NJ
To be further processed to eliminate microbial hazards.
From New Jersey with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION
CERTIFICATIONS
Warehouse New Jersey
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
22 lb. Carton 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock
1 Pallet of 22 lb. Cartons (1,848 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock

Raw Walnuts - Light Halves & Pieces (LH80%)

Our walnuts are grown in  California and processed in Vietnam, where they are carefully cracked and graded into halves, quarters, & pieces.  The makeup of these walnuts are 80% halves, 15% quarters, 5% pieces.  They are light in color with a soft crunch and texture.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  For full product specification of Raw Walnuts - Light Halves & Pieces (LH80%), please click here.  

Application

  • Salads
  • Pasta
  • Cereal
  • Soups
  • Baked Goods
  • Ice cream

Packaging

To maintain freshness, our Raw Walnuts – Light Halves & Pieces (LH80%) are vacuum-sealed and packaged inside a carton. 

Our customers can purchase bulk walnuts and wholesale walnuts by the carton or the pallet. 

  • 1 carton = 22 lbs
  • 1 pallet of 22 lb cartons = 1848 lbs

For more information on our warehouse, please click here.

 

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 10 Degrees C at 60-70% humidity 

Shelf Life

12 months from the date of packaging

Treatment Required

Product to be further processed to eliminate microbial hazards.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Allport Logistics - Hillside
1319 North Broad Street
Hillside, NJ 07205

Ships FromNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3:

Warehouses operate from Monday 9am to Friday 2pm

Any orders placed from Monday-Thursday before 9am will get FedEx dispatched the next day at the earliest.

Any orders placed from Monday-Wednesday after 9am will get FedEx dispatched ‘the day after’ at the earliest.

Any orders placed from Thursday after 9am will get FedEx dispatched on Monday at the earliest.

Any orders placed before 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Monday at the earliest

Any orders placed after 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest

Any orders placed on Saturday, Sunday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many Cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 22-lb Cartons then there will be 84 Cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Specification

Download Specification

Icon Label Description Download
PDF Vegan Statement Issued August 28, 2020 Download
pdf Nutritional statement Download
PDF Gluten Free Statement Issued May 22, 2020 Download
pdf Certificate of Analysis Issued June 18, 2020 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2022 Download
pdf Non-GMO Statement Issued May 22, 2020 Download
pdf Kosher Certificate Expires July 31, 2022 Download
pdf Halal Certificate Expires March 17, 2023 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H