Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Walnut Combo Halves & Pieces (CHP 20%)

From New Jersey with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
WCHP-20%-USA-NJ

Combo Halves and Pieces:

Walnut Combo Halves & Pieces are the most widely sold walnut grade that is perfectly suited for snacking and baking. These pre-cut walnut kernels are a great addition to the desserts and milkshakes. Halves are two more or less equal pieces of a kernel when a walnut inshell is cracked. Pieces are when the number of kernels is more than four.

Walnut Medium Pieces are four kernels of equal size that are found when a walnut inshell is cracked. If you'd like to purchase Walnut Medium Pieces please click here.

For full product specification of the Walnut Combo Halves & Pieces please click here. Our customers can purchase bulk walnuts and wholesale walnuts. For more information on our warehouses please click here.

This product ships from our New Jersey Warehouse and our customers have the following shipping options to choose from:

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25lb boxes = 2,250 lbs

About Walnuts:

Walnuts (Juglans regia) are a tree nut belonging to the walnut family. Originated in the Mediterranean region and Central Asia, they have been part of the human diet for centuries.

Walnuts not only taste great but are a rich source of heart-healthy monounsaturated fats and an excellent source of those hard to find omega-3 fatty acids. Like most nuts, they can easily be added to your Healthiest Way of Eating. Just chop and add to your favorite salad, vegetable dish, fruit, or dessert.

Check out our blog on the nutritional features and health benefits of Walnuts; click here to read. We have also curated Walnut recipes for your convenience; click here!

Storage

Our Walnut products are stored in our warehouses at 38 degrees Fahrenheit.  

More Information
WarehouseNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many Cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb Cartons then there will be 90 Cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Specification

Download Specification

Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H