Olam food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Raw Cashew Large Pieces - LP2

RCLP-LP2-VTN-VTN
To be further processed to eliminate microbial hazards.
From Vietnam with Vietnam origin
Login For Price
SPECIFICATION
CERTIFICATIONS
Warehouse Vietnam
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
1 Container of 50 lb. Boxes (35,000 lbs.) 12 Weeks
Login For Price
Login to Buy
Raw Cashew Large Pieces - LP2 is available to buy in increments of 1

Raw Cashew Large Pieces - LP2

Our Raw Cashew Large Pieces - LP2 are considered second quality cashews from Vietnam that are yellow, light brown, and ash grey in color and measure 4.75-8mm in size.  These cashews are commonly used in manufacturing as they are more afforable when compared to first quality small cashew pieces, and are perfect in applications where appearance is not a factor.  When blended, these cashews create a creamy consistency great for making cashew butter.  This product is certified gluten-free, Kosher, Halal, and vegan-friendly.  For full product specification of Raw Cashew Large Pieces - LP2, please click here.    

Application

  • Cashew Butter
  • Baking
  • Cashew or Granola bars
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our Raw Cashew Large Pieces - LP2 are packed inside a food grade PE liner inside a carton.  They are currently available by the container.   

  • 1 container of 50 lb boxes = 35,000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

12 months from the date of packaging

Treatment Required

Product to be further processed to eliminate microbial hazards.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ships FromVietnam
Ships In12 Weeks
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

Icon Label Description Download
pdf Kosher Certificate Expires November 1, 2021 Download
pdf Halal Certificate Expires June 5, 2023 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2022 Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued January 6, 2021 Download
pdf Vegan Certificate Expires September 15, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H