Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Pasteurized Cashew Meal

PSTCM-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
Availability Out of Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice
50 lb. Carton8 Weeks Out of Stock
Login For Price
1 Pallet of 50 lb. Boxes (2,000 lbs.)8 Weeks Out of Stock
Login For Price

Pasteurized Cashew Meal

Our Pasteurized Cashew Meal are prepared using small pieces of cashews that are smaller than 1.7mm in size. Cashew meal is often referred to as coarse cashew flour, since cashew meal pieces are larger than that of cashew flour. This product is pasteurized, which means it has been subjected to a Log5 pasteurization method. Olam can provide a pasteurization certificate at the request of the customer. For the non-pasteurized Cashew Meal please click here. For Organic Pasteurized Cashew Meal please click here.

This product is the F1 variety, which denotes it to be of the highest quality. Cashew meal can be processed in one of two ways:

  • By sieving: Where the small pieces are collected over time and sized to <1.7mm
  • By grinding: Large cashew pieces are ground finely into cashew meal.

Customers can purchase bulk cashews or wholesale cashews. This product is available from our California warehouse with its origin from Vietnam.

For more information on our warehouses please click here. For full product specification please click here.

At present, India, Ivory Coast and Vietnam are the world’s biggest producers of this kidney-shaped nut. In fact, Olam has a large presence in Vietnam, having set up base 22 years ago and has grown organically to over 6,500 employees in the central and southern regions. Olam Vietnam Limited, a subsidiary of Olam International, has even been recognized as one of the best places to work in Vietnam, thanks to the company’s commitment to investing in its people.

To know all about cashews and how Olam grows and process them please click here to read more.

 

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In8 Weeks
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H