Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Pasteurized Walnuts - Combo Halves & Pieces

100000061774-USA-NJ
From New Jersey with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION Download
CERTIFICATIONS
Warehouse New Jersey
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
22 lb. Carton 2 Business Days
$72.60 ($3.30/lb)
Out of Stock
1 Pallet of 22 lb. Cartons (1,848 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock

Pasteurized Walnuts - Combo Halves & Pieces 

Our California walnuts have been carefully cracked and graded into halves, quarters, & pieces.  The makeup of these walnuts are 20% halves, 65% quarters, and 15% pieces.  They are light in color with a soft crunch and texture.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  

Application

  • Salads
  • Pasta
  • Cereal
  • Soups
  • Baked Goods
  • Ice Cream

Packaging

To maintain freshness, our Pasteurized Walnuts - Combo Halves & Pieces are vacuum-sealed and packaged inside a carton. 

  • 1 carton = 22lbs
  • 1 pallet = 1848 lbs 

For more information on our warehouse, please click here.

Storage and Handling

The optimal storage conditions is <10 degrees C at 60-70% humidity.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114

Ships FromNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3:

Warehouses operate from Monday 9am to Friday 2pm

Any orders placed from Monday-Thursday before 9am will get FedEx dispatched the next day at the earliest.

Any orders placed from Monday-Wednesday after 9am will get FedEx dispatched ‘the day after’ at the earliest.

Any orders placed from Thursday after 9am will get FedEx dispatched on Monday at the earliest.

Any orders placed before 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Monday at the earliest

Any orders placed after 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest

Any orders placed on Saturday, Sunday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many Cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb Cartons then there will be 90 Cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Specification

Download Specification

Expiration DatePlease contact us at us-en-customersupport@ofi.com for the expiry date.
Icon Label Description Download
pdf Kosher Certificate Expires July 31, 2022 Download
pdf Halal Certificate Expires March 17, 2023 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2023 Download
pdf Non-GMO Statement Issued May 22, 2020 Download
pdf Vegan Declaration Issued February 3, 2020 Download
PDF Gluten Free Statement Issued May 22, 2020 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H