Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Organic Tricolor Quinoa (50:25:25)

OTQ-PER-NJ
From New Jersey with Peru origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse New Jersey
ORIGIN Peru
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
25 lb. Paper Bags2 Business Days In Stock
Login For Price
55 lb. Paper Bags2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 25 lb. Paper Bags (2,200 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 55 lb. Bags (2,200 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price

Organic Tricolor Quinoa

Our Organic Tricolor Quinoa is 50% White Quinoa, 25% Red Quinoa, and 25 percent Black Quinoa. The Organic tricolor quinoa is a blend of the three varieties of quinoa and has a nutty flavor and crunchy, fluffy texture. For full product specification please click here. For a full listing of our quinoa products please click here

To know more about Olamnuts' commitment to the quality and safety of our Quinoa products please click here.

To learn more about how Olam brings organic quinoa from the Andean region to North America, Europe, and the rest of the world, check out this blog by our very own Dustin Nelson

Our customers can purchase bulk Quinoa and wholesale Quinoa. For more information on our warehouses please click here.

Quinoa has a two-year recommended shelf life from the production date. They are vacuum-sealed and packaged in 25lb or 55lb per bag. This particular product ships from our New Jersey warehouse and has its origin in Peru.

About Quinoa:

Quinoa grows naturally, high in the mountains of Peru and Bolivia.  Once the organic red quinoa grains are harvested, they are brought to our facilities to go through quality control processing.  We sample all quinoa products to test for pesticides and herbicides and analyze for humidity and saponin. The grains are filtered to remove impurities and foreign matters.  Then they go through our saponin extraction patented technology.  The grains are selected by density, eliminating deformed grains and foreign matters.

We guarantee that every step of the process complies with the highest quality control standards.  Our processing facility is certified BRC-AA, HACCP, GMP, Kosher, and Gluten-Free. We are certified organic via USDA/NOP, EU 834/2007, and JAS.  We also have the EcoSocial, FairTrade, and SMETA social certifications. Our Organic Tricolor Quinoa is vegetarian and vegan-friendly, kosher certified, gluten-free, and processed in an allergen-free facility.  It is considered to be highly nutritional food. 

Application

Organic tricolor quinoa can be used like other cereals such as rice, wheat, or lentils. It can be consumed in sweet or savory dishes.

  • Industrial applications: muesli, cereal bars, multigrain bread, topping chocolates, fried foods, among others
  • Preparation in dishes: salads and wraps, quinoa bowls, sandwiches, cakes, desserts, drinks, risottos, soups, paellas, among others.
  • Others: Pasta, flour, flakes, extrudates, puffed snacks, crispy toppings.

Storage

Our Quinoa products are stored in our warehouses between 47 and 51 degrees Fahrenheit.  

 

More Information
Ships FromNew Jersey
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Bags’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3:

Warehouses operate from Monday 9am to Friday 2pm

Any orders placed from Monday-Thursday before 9am will get FedEx dispatched the next day at the earliest.

Any orders placed from Monday-Wednesday after 9am will get FedEx dispatched ‘the day after’ at the earliest.

Any orders placed from Thursday after 9am will get FedEx dispatched on Monday at the earliest.

Any orders placed before 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Monday at the earliest

Any orders placed after 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest

Any orders placed on Saturday, Sunday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many Bags are there on a pallet?

Answer 2: There are two options:

If a pallet contains 25-lb Bags then there will be 80 Bags per pallet.

If a pallet contains 55-lb Bags then there will be 40 Bags per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H