Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Organic Cashew Butter - Dry Roasted

From New Jersey with Vietnam origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
OCBDR-VTN-NJ

Organic Cashew Butter - Dry Roasted

Our Organic Cashew Butter - Dry Roasted is a delicious, creamy food spread made from roasted cashews. The cashews used in the preparation of this product are cleaned, sorted, pasteurized, dry roasted, and then grounded into a paste. The butter is white in color and is organic. Since this product is organic it means that it is produced using cashews that are produced naturally in an organic farm with the use of organically certified products through organizations such as the Control Union.

This product ships from our New Jersey warehouse with its origin in Vietnam. In fact, all of our Cashew Butters are processed in our Vietnam facility. For the full product specification of the Organic Cashew Butter - Dry Roasted please click here. 

Olamnuts customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews. For more information on our warehouses please click here.

Olam Cashews

Olam's Cashew Butter processing consists of collecting the raw cashew nuts and sending it to processing units, where they are boiled and steamed to remove the hull and skin unveiling the broken and whole cashews called cashew kernels.  Cashew kernels then undergo drying/roasting/pasteurization and then are cooled and ground into cashew butter.  Cashew butter processing is done in our Vietnam facilities and stored in our New Jersey warehouses.

At present, India, Ivory Coast, and Vietnam are the world’s biggest producers of this kidney-shaped nut. In fact, Olam has a large presence in Vietnam, having set up base 22 years ago and has grown organically to over 6,500 employees in the central and southern regions. Olam Vietnam Limited, a subsidiary of Olam International, has even been recognized as one of the best places to work in Vietnam, thanks to the company’s commitment to investing in its people.

To know more about how Olam grows and process cashews please click here to read more.

Application

Our rich and creamy Cashew butter can be used to make cashew milk, cashew yogurt, cashew cheese, cashew dips, cashew bars, cashew cream, cashew cookies, mixed nut butters, and cashew smoothies among many other applications.  

More Information
WarehouseNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Pails’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many pails  are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 44-lb pails then there will be 40 pails per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

Specification

Download Specification

Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H