Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Organic Cashew Butter - Dry Roasted

100000040297-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
44 lb. Bucket2 Business Days In Stock
Login For Price
minus plus 44.000000
0 lbs.
0
44 lb. Bucket2 Business Days In Stock
Login For Price
minus plus 1760.000000
0 lbs.
0

Organic Cashew Butter - Dry Roasted

Our Organic Cashew Butter – Dry Roasted is created using 100% organic cashews that have been ground and lightly roasted into a creamy, yellowish butter perfect for plant-based dips, cookies, and granola bars.  With origins from Vietnam, our organic cashews have been produced using standards certified by the Control Union.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Organic Cashew Butter – Dry Roasted, please click here.    

Application

  • As a spread
  • Plant-Based Dips, Cheese, Creams
  • Plant-Based Cookies
  • Cashew or Granola Bars
  • Mixed Nut Butters

Packaging

Our customers can purchase single buckets of Organic Cashew Butter – Dry Roasted or pallets.   

  • 1 bucket = 44 lbs
  • 1 pallet of 44 lb buckets = 1760 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 20 Degrees C   

Shelf Life

12 months from the date of packaging

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Pails’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many pails  are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 44-lb pails then there will be 40 pails per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

Icon Label Description Type Size Download
pdf Halal Certificate pdf 1.4 MB Download
PDF Gluten Statement PDF 566.4 KB Download
pdf Vegan Declaration pdf 485.6 KB Download
pdf FSMA Certificate pdf 328.5 KB Download
pdf Kosher Certificate pdf 63.9 KB Download
pdf Organic Certificate pdf 1.3 MB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H