Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Organic Thai Hom Mali Brown Rice

OBR-THL-CA-PUR
From California with Thailand origin
Login For Price
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Thailand
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
25 lb. Paper Bags 2 Business Days
Login For Price
Login to Buy
1 Pallet of 25 lb. Paper Bags (2,000 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Login to Buy
Deal

Organic Thai Hom Mali Brown Rice 100%

Expires June 2022

Our Organic Thai Hom Mali Brown Rice is a long-grain variety of fragrant rice grown in the North East of Thailand. It has a distinctive fragrance, reminiscent of pandan leaves. Hom Mali is one of the most popular varieties of fragrant rice because of its aroma, soft texture, and versatility in going well with multiple types of cuisine, right from the Oriental to the Occidental.

Rice is naturally gluten-free and this product is organic as well, meaning the rice is grown naturally in an organic farm with the use of organically certified products through organizations such as the Control Union.

Customers can purchase bulk rice and wholesale rice. For full product specification please click here. For more information on our warehouses please click here. This particular product ships from our California warehouse. 

Shipping Information:

When it comes to packing we offer these in an industry-standard 25 lbs. bag. Our customers have the following shipping options:

  • 1 Bag = 25 lbs.
  • 1 Pallet = 80 Bags x 25 lbs. = 2000 lbs.

Storage

Our Rice products are stored in our warehouses at 50 degrees Fahrenheit.  

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
SpecificationDownload Specifications
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Bags’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3:

Warehouses operate from Monday 9am to Friday 2pm

Any orders placed from Monday-Thursday before 9am will get FedEx dispatched the next day at the earliest.

Any orders placed from Monday-Wednesday after 9am will get FedEx dispatched ‘the day after’ at the earliest.

Any orders placed from Thursday after 9am will get FedEx dispatched on Monday at the earliest.

Any orders placed before 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Monday at the earliest

Any orders placed after 9am Friday on Friday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest

Any orders placed on Saturday, Sunday – will get FedEx dispatched on Tuesday at the earliest.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many bags are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb bags then there will be 80 bags per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Download
pdf GLUTEN FREE STATEMENT Issued June 12, 2020 Download
pdf ALLERGEN CERTIFICATE Download
pdf ORGANIC CERTIFICATE Download
pdf NUTRITIONAL STATEMENT Download
pdf NON-GMO STATEMENT Issued September 18, 2020 Download
pdf Certificate of Analysis Expires June 2022 Download
pdf Organic Certificate Expires December 31, 2021 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H