Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Organic Blanched Super Fine Almond Flour

100000062729-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION Download
CERTIFICATIONS
Warehouse California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
25 lb. Carton 2 Business Days
$186.25 ($7.45/lb)
minus plus 25.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Login to Buy
New Arrival

Organic Blanched Super Fine Almond Flour

Our almonds are grown in California and processed at our facility in Vietnam.  Our Organic Blanched Super Fine Almond Flour is made from 100% blanched almonds that have been ground to a fine, white almond flour and is our finest granulation of almond flour.  The skin is removed from the almond during the blanching process creating the perfect powder texture.  This product is a great replacement for traditional flours and customers looking for an alternative to gluten or refined-based flours.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  

Application

  • Baking
  • Cookies
  • Cakes
  • Breads and more!

Packaging

To maintain freshness, our Blanched Super Fine Almond Flour is packed inside a food grade polybag liner inside a carton. 

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage condition is 0-4.4 Degrees C at 60-70% humidity

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357

Ships In2 Business Days
Ships FromCalifornia
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Expiration DateJul 18, 2023
Icon Label Description Download
PDF 100000062729_CA04_1920020002.pdf COA Download
pdf California Proposition 65 Declaration Issued January 20, 2020 Download
pdf Organic Certificate Expires- Jan,27,2023 Download
pdf California Proposition 65 Declaration Issued on 20-Jan-2020 Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued on 03-March-2022 Download
pdf FSMA Expires February 3, 2023 Download
pdf Halal Certificate Expires May 30, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H