Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Natural Sliced Almonds

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
NSA-USA-CA

Natural Sliced Almonds

 

Our Natural Sliced Almonds are the perfect fit for our customers who are looking to give an edge to their meal. Our raw sliced almonds are processed using natural methods and are in the brown to cream color range.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

Our Hughson Nut almond facility produces these almonds, which are sliced in several thicknesses. For a comprehensive list of product specifications please click here.

These almonds are processed through 4 log salmonella reduction step, and our customers can expect the shelf life of these Natural Sliced Almonds to be around 18 months if the product is stored at a temperature of 32-40⁰F (0-4.4⁰C) with a relative humidity between 60 percent and 70 percent.

Olam customers should take care of the almonds storage as they must be stored in a cool, dry, and odor-free place. The product must also be stored away from sunlight and goods that may harbor insects.

This product has received Kosher certification from The Orthodox Rabbinic Certifiers of San Francisco. A Certificate of Analysis from Hughson Nut Inc. is available to our customers upon request only.

These almonds have the following physical parameters:

Serious Defects Discolor Foreign Material Moisture Content Good Slices Thickness
Max: 1.5% Max: 2% 1 piece/400 lb Max: 5.9%

Min: 70%

Target: 80%

Target: .045” +/- .005 (1.14mm)

Olam customers can use their Natural Sliced Almonds in a few simple ways:

  • Sprinkle on your pancakes
  • Add it to your ice cream or yogurt
  • Bake it with your muffins
  • As garnish in your pasta salad
  • Chop them as an ingredient in your chicken tenders

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H