Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>
 

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Natural Roasted Diced Almonds 30/16

100000064469-USA-NJ
From New Jersey with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION Download Specification
CERTIFICATIONS Kosher Non-GMO
Ships From New Jersey
Ship from Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114
Copied

ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPrice

Price does not include freight

and will be charged during checkout

Quantity
25 lb. Carton 2 Business Days
$111.25 ($4.45/lb)

Price does not include freight

and will be charged during checkout

minus plus 25.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Login to Buy
TOTAL : $0(0 lbs)

Natural Roasted Diced Almonds 30/16

Our Natural Roasted Diced Almonds 30/16 are light brown to dark brown in color with a roasted almond flavor.  Perfect as a garnish or topping.  For full product specification of our Natural Roasted Diced Almonds 30/16, please click here.     

  Application

  • Salad toppings
  • Desserts
  • Baked Goods
  • Cereal
  • Garnish to your favorite savory dishes!

Packaging

To maintain freshness, our Natural Roasted Diced Almonds 30/16 are vacuumed sealed inside a carton. 

Our customers can purchase bulk almonds and wholesale almonds by the carton or the pallet.

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb boxes = 2,000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is 32-40 Degrees F at 60-70% humidity 

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114

Ships In2 Business Days
Ships FromNew Jersey
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Expiration DateJan 19, 2023
Icon Label Description Download
PDF 100000064469_NJ02_2110300001.pdf COA Download
pdf Certificate of Analysis Issued January 19, 2022 Download
pdf Kosher Certificate Expires November 30, 2022 Download
pdf Ingredients Non-GMO Declaration Download
pdf Vegan Statement Issued January 18, 2021 Download
pdf Gluten Statement Issued June 17, 2020 Download
pdf FSMA Statement Issued May 8, 2021 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H