Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Natural Fine Almond Meal

NFAM-USA-NJ
From New Jersey with USA origin
Login For Price
Availability Out of Stock
SPECIFICATION
Warehouse New Jersey
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice
25 lb. Carton2 Business Days Out of Stock
Login For Price
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days Out of Stock
Login For Price

Natural Fine Almond Meal

Our Natural Fine Almond Meal is a favorite for our customers who are in pursuit of that artisan look for their baked dishes. Produced in our Hughson Nut Facility, the Natural Fine Almond Meal is made from natural almonds. The almonds are diced with the skin still attached until it is finely granulated to a fine meal. This product is an ideal substitute for gluten-based grain flour.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

For full product specification please click here.   

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

 

 

 

 

 

 

 

 

Natural Fine Almond Meal

Our almonds are grown in California and processed at our facility in Vietnam.  Our Natural Fine Almond Meal is made from 100% natural almonds that have been ground to a fine meal, giving this product a light, tan color.  Our Natural Fine Meal is a great alternative to whole grain flour.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  For full product specification of Natural Fine Almond Meal, please click here.   

Application

  • Pancakes
  • Biscuits
  • Breading
  • Coatings and more!

Packaging

To maintain freshness, our Blanched Defatted Almond Protein is packed inside a food grade PE liner inside a carton. 

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage condition is <10 Degrees C at 60-65% humidity 

Shelf Life

12 months from the date of packaging

More Information
Ships In2 Business Days
Ships FromNew Jersey
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf GMO pdf 381.5 KB Download
pdf Country of origin pdf 354.8 KB Download
pdf Ingredient Statement pdf 365 KB Download
pdf Halal Statement pdf 360.4 KB Download
pdf Vegan Statement pdf 26.2 KB Download
pdf Gluten statement pdf 361.6 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H