Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>
 

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Natural Cashew Oil

100000049854-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
SPECIFICATION Download Specification
CERTIFICATIONS Kosher Halal Non-GMO
Ships From California
Ship from Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357
Copied

ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InPrice

Price does not include freight

and will be charged during checkout

Quantity
44 lb. Bucket 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock
1 Pallet of 44 lb. Buckets (1,628 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock
TOTAL : $0(0 lbs)
Deal

Natural Cashew Oil

Our Natural Cashew Oil is created using 100% cashews that have been cold-compressed using state-of-the-art machinery at our Vietnam processing facility.  The golden, yellowish, natural cashew oil comes with a tasty nutritional profile perfect for various cooking applicaitons.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of our Natural Cashew Oil, please click here.    

Application

  • As an oil
  • Baking
  • Sauces
  • Plant-Based Dips, Cheese, Creams
  • And More!

Packaging

Our customers can purchase single buckets of our Natural Cashew Oil or pallets.   

  • 1 bucket = 44 lbs
  • 1 pallet of 44 lb buckets = 1760 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 20 Degrees C at 50-70% humidity.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357

Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
Specification

Dowload Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Expiration DatePlease contact us at us-en-customersupport@ofi.com for the expiry date.
Icon Label Description Download
pdf Kosher Certificate Expires November 1, 2022 Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued January 6, 2021 Download
pdf Halal Certificate Expires May 30 2023 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2023 Download
pdf California Proposition 65 Declaration Issued January 20, 2020 Download
pdf Vegan Certificate Expires September 15, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H