Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Dry Roasted Cashew Butter

100000049005-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
SPECIFICATION Download Specification
CERTIFICATIONS
Ships From 🛈 California
Shipping Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357

ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
20 lb. Carton (5 lbs. x 4 Buckets) 2 Business Days
$104.00 ($5.20/lb)
minus plus 20.000000
0 lbs.
0
44 lb. Bucket 2 Business Days
$228.80 ($5.20/lb)
minus plus 44.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 44 lb. Buckets (1,760 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock
TOTAL : $0(0 lbs)
Deal

Dry Roasted Cashew Butter

Our Dry Roasted Cashew Butter is a product of Vietnam that has been created using 100% cashews.  The cashews have been ground and medium roasted into a creamy, golden brown butter perfect for plant-based dips, cookies, and granola bars.  Our 5lb buckets of cashew butter are convenient and ideal for hotel, restaurant, and cafe customers.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Dry Roasted Cashew Butter, please click here.    

Grade: Medium Roasted

Application

  • As a spread
  • Plant-Based Dips, Cheese, Creams
  • Plant-Based Cookies
  • Cashew or Granola Bars
  • Mixed Nut Butters

Packaging

To maintain freshness, our Dry Roasted Cashew Butter is packed in a food grade bucket.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or pallet.   

  • 1 bucket = 20 lbs (5 lbs x 4 buckets) 
  • 1 bucket = 44 lbs
  • 1 pallet of 44 lb buckets = 1,760 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is 4-7 Degrees C and humidity 50-70%   

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357

Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Pails’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many pails  are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 44-lb pails then there will be 40 pails per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

Expiration DatePlease contact us at us-en-customersupport@ofi.com for the expiry date.
Icon Label Description Download
PDF 100000049005_CA04_1920080001.pdf COA Download
PDF 100000049005_CA04_1920020001.pdf COA Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued January 6, 2021 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2023 Download
pdf Halal Certificate Expires May 30 2023 Download
pdf Kosher Certificate Expires November 1, 2022 Download
pdf California Proposition 65 Declaration Issued January 20, 2020 Download
pdf Vegan Certificate Expires September 15, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H