Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Pasteurized Cashew White Splits

CPSTWS-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
50 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 50 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price

Pasteurized Cashew White Splits

Cashew Pasteurized White Splits, or PST-WS in short, are raw, naturally broken halves.  While the shape of cashew pasteurized white splits is not the most attractive, the quality and taste of these cashews are premium.

Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews. For more information on our warehouses please click here

 For full product specification please click here

This product ships from Olamnuts’ California warehouse and are grown in Vietnam. Our customers have three shipping options to choose from. They are:

  • 50lb carton
  • 1 pallet of 50lb boxes (2,000 lbs)
  • 1 container of 50lb boxes (35,000 lbs)

Nomenclature

The "PST" stands for Pasteurized, implying this product has been subjected to a Log5 pasteurization method. Our customers can request for a pasteurization certificate if they so desire. This product has been subjected to a validated heat treatment. 

The “W” is a reference to the product's color, white, while “S” stands for Splits, which means the product is half cashews wholes.

Splits are generally very pleasant and esthetically appealing to look at because of their symmetry.

 

Application

Cashew pasteurized white splits are generally used for making bars or granolas or mixed with whole nuts in a specific proportion to generate consumable snacks.   

  • Industrial application: used as ingredients in chocolate, cookies, sweets, and ice cream.
  • Preparation in dishes: used in cuisines, garnishing sweets or curries, soups, or mixed salad.

 

 

Our Pasteurized Cashew White Splits are a product of Vietnam.  They are broken halves that are pale ivory and light-yellow in color.  These blanched cashews are commonly used for snack mixes and granola bars due to their natural shape.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Pasteurized Cashew Large Pieces, please click here.   

Application

  • Snack Mixes
  • Cashew or Granola Bars
  • Ice Cream
  • Chocolates, cookies, & sweets 
  • Salads
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our Pasteurized Cashew Large Pieces are packed inside a food grade PE liner inside a carton.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or the pallet.   

  • 1 carton = 50 lbs
  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

24 months from the date of packaging

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Kosher Certificate pdf 67.4 KB Download
pdf Halal Certificate pdf 1.4 MB Download
PDF Gluten Statement PDF 566.4 KB Download
pdf Vegan Declaration pdf 485.6 KB Download
PDF FSMA PDF 265 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H