Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Cashew Pasteurized Organic Whole 320

From New Jersey with Vietnam origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
CPSTOW320-VTN-NJ
Pasteurized Organic Whole Cashews 320 or PST OW320 for short are premium large size Natural Pasteurized whole cashews. The breakdown of PST OW320 can be explained as : The word Pasteurized implies that this product has been subjected to a Log5 pasteurization method. We can provide a pasteurization certificate if required. Organic means that these cashews are produced naturally on an organic farm, certified by organizations. Wholes is referring to the piece size of the cashew. OW320 is in the whole form of the cashew. 300-320 is the count nuts per pound of cashews in this product. Pasteurization: This product is pasteurized. If you are looking for a natural (not pasteurized) ow320 click here.

The Pasteurized Organic Whole 320 cashews are premium-sized cashew wholes that are the most common wholes available at the local supermarket. This product, as the name suggests, is pasteurized and has been subjected to a Log5 pasteurization method. Customers can request a pasteurization certificate if they so desire.

Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews. For more information on our warehouses please click here

For full product specification please click here.

This product ships from Olamnuts’ New Jersey warehouse and has its origin in Vietnam. Our customers have three shipping options to choose from. They are:

  • 50lb carton
  • 1 pallet of 50lb boxes (2,000 lbs)

Nomenclature

The naming convention of our cashew products consists of two parts; the cashew abbreviation and the digits that signify the number of kernels that are available in one pound of cashews.

In our PST-OW320 cashews the “O” stands for Organic, which means that these cashews are produced naturally on an organic farm, certified through organizations such as the Control Union.

The Character “W” stands for Wholes, which means these are whole cashews of the highest grade.

The suffix PST means the cashews are pasteurized.

The number “320” implies that customers who purchase this product can expect around 300-320 nuts per pound of cashews in this product.

At present, India, Ivory Coast and Vietnam are the world’s biggest producers of this kidney-shaped nut. In fact, Olam has a large presence in Vietnam, having set up base 22 years ago and has grown organically to over 6,500 employees in the central and southern regions. Olam Vietnam Limited, a subsidiary of Olam International, has even been recognized as one of the best places to work in Vietnam, thanks to the company’s commitment to investing in its people.

To know all about cashews and how Olam grows and process them please click here to read more.

Application

The PST-OW320 are one of the premium cashew wholes our customers can purchase. They carry a premium price tag as they are aesthetically appealing. Owing to their looks the PST-OW320s are generally used where the appearance of the cashew nut takes centre stage. They are ideally consumed as a snack and can be further roasted or pasteurized in accordance to customer needs. The OW320s are premium cashews that are commonly available at supermarkets.

These cashews also have industrial applications such as being used as an ingredient in chocolates, cookies, sweets, ice-cream, and more. Additionally, they are used as a garnish in sweets or curries, ingredient in soups or even as part of a mixed salad.

The OW320s are not likely to be used for making butters, bars or granolas owing to the premium price tag.

More Information
WarehouseNew Jersey
Ships In2 Business Days
Box Size50 lb box
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H