Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Organic Raw Cashew Whole 240

100000031746-VTN-NJ
To be further processed to eliminate microbial hazards.
From New Jersey with Vietnam origin
Login For Price
SPECIFICATION
CERTIFICATIONS
Warehouse New Jersey
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
50 lb. Carton2 Business Days
Login For Price
minus plus 50.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 50 lb Cartons (2,000 lbs.)2 Business Days
Login For Price
minus plus 2000.000000
0 lbs.
0

Organic Raw Cashew Whole 240

Our Organic Raw Cashew Whole 240 are a product of Vietnam that have been produced using standards certified by the Control Union.  They are pale ivory and light-yellow in color and contain 220-240 kernels per pound.  These blanched cashews are commonly used where appearance of the whole cashew kernel is important.  They can be oil roasted and salted as required.    Generally, larger the size, higher the price, hence whole 240s come at a premium price.  They are generally not used for making cashew butter, cheese, bars, or granolas because of their premium pricing, but can be used in these applications if pricing is not a concern.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Organic Raw Cashew Whole 240, please click here.   

Application

  • Roasting
  • Snacking
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our Organic Raw Cashew Whole 240 are packed inside a food grade PE liner inside a carton.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or the pallet.   

  • 1 carton = 50 lbs
  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

24 months from the date of packaging

Treatment Required

Product to be further processed to eliminate microbial hazards.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

The More You Know - Cashew Nomenclature

The cashew abbreviation for Organic Whole 240 is OW240.   “O” stands for organic and means that these cashews are produced naturally on a certified organic farm.  “W” stands for whole.  A cashew kernel is classified as a “whole” if it has the characteristic shape of a cashew kernel and not more than 1/8th of the kernel has been broken off.  “240” signifies the number of kernels in 1 lb.  OW240 has 220-240 kernels per pound.    

More Information
Ship From Address

Refrig-It Warehouse, Inc.
80 Campus Drive South
Kearny, NJ 07032

Ships FromNew Jersey
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Download
pdf Halal Certificate Expires June 5, 2023 Download
pdf Kosher Certificate Expires November 1, 2021 Download
pdf Organic Certificate Expires May 9, 2022 Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued January 6, 2021 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H