Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Pasteurized Defatted Cashew Protein Powder

CDPP-VTN-NJ
From New Jersey with Vietnam origin
Login For Price
Availability Out of Stock
SPECIFICATION
Warehouse New Jersey
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice
50 lb. Carton8 Weeks Out of Stock
Login For Price
1 Pallet of 50 lb. Boxes (2,000 lbs.)8 Weeks Out of Stock
Login For Price

Pasteurized Defatted Cashew Protein Powder

This product is made from cashew kernels that have been defatted and diced to a fine powder form. Our Cashew Defatted Protein Powder is white in color and free from any hard lumps. The flavor and taste of the powder are typical to that of blanched cashew. If you'd like to know more about this product please click here for full specifications. 

Olam sells bulk cashews and wholesale cashews.

This product has its origins in Vietnam and ships from our New Jersey warehouse, which adheres to international food and safety standards. Click here to read more. 

Nutritional information:

The Cashew Defdatted Protein Powder has the following nutritional profile for a serving size of 100 g:

Energy Protein Carbohydrates Calcium Iron Magnesium 
496 Kcal 30.2 g 42.8 g 74.98 mg 6.67 mg 232.57 mg

 

The shelf life of this product is 12 months from the date of packing. Customers should note that the Cashew Defatted Protein Powder should be stored in a cool, dry, and clean place and the temperature should not exceed 25 degrees Celsius, which is 77 degrees Fahrenheit. 

Our Pasteurized Defatted Cashew Protein Powder is made using 100% cashews, where the cashews have been lightly roasted to remove the oil content, the kernel diced, and then ground to a fine powder.  With origins from Vietnam, this white, powdery substance is packed with nutrients, making it a great replacement for traditional protein powders.  The consistency and texture make it perfect for creating your favorite smoothies to boost your protein levels!  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of  Pasteurized Defatted Cashew Protein Powder, please click here.   

Application

  • Smoothies
  • Yogurts
  • Salad Dressings
  • Cashew Protein Balls
  • Plant-based muffin, bars, or cookies
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our Pasteurized Defatted Cashew Protein Powder is packed inside a food grade PE laminated foil inside a carton.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or the pallet.   

  • 1 carton = 50 lbs
  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

12 months from the date of packaging

 

More Information
Ships FromNew Jersey
Ships In8 Weeks
Box Size50 lb box
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Kosher Certificate pdf 67.4 KB Download
pdf Halal Certificate pdf 1.4 MB Download
PDF Gluten Statement PDF 566.4 KB Download
pdf Vegan Declaration pdf 485.6 KB Download
PDF FSMA PDF 265 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H