Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Pasteurized Cashew Defatted Flour

100000053506-VTN-CA
From California with Vietnam origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
25 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
minus plus 25.000000
0 lbs.
0

Pasteurized Cashew Defatted Flour

Our Pasteurized Cashew Defatted Flour is made using 100% cashews, where the cashews have been lightly roasted to remove the oil content, the kernel diced, and then ground to a fine powder.  With origins from Vietnam, this white, powdery substance is packed with nutrients, making it a great replacement for traditional protein powders.  The consistency and texture make it perfect for creating your favorite smoothies to boost your protein levels!  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Raw Cashew Defatted Flour, please click here.   

Application

  • Smoothies
  • Yogurts
  • Salad Dressings
  • Cashew Protein Balls
  • Plant-based muffin, bars, or cookies
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our Raw Cashew Defatted Flour is packed inside a food grade PE laminated foil inside a carton.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or the pallet.   

  • 1 carton = 50 lbs
  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

12 months from the date of packaging

 

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Halal Certificate pdf 1.4 MB Download
PDF Gluten Statement PDF 566.4 KB Download
pdf Vegan Declaration pdf 485.6 KB Download
pdf Kosher Certificate pdf 63.9 KB Download
pdf FSMA Certificate pdf 328.5 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H