Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>

Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Caramelized Dry Light Roasted Small Cashew Pieces 2-4mm

20011-VTN-VTN
From Vietnam with Vietnam origin
Login For Price
SPECIFICATION
CERTIFICATIONS
Warehouse Vietnam
ORIGIN Vietnam
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
1 Pallet of 24 lb. Cartons (1,440 lbs.) 8 Weeks
Login For Price
Login to Buy

Caramelized Dry Light Roasted Small Cashew Pieces 2-4mm

Looking to add some crunch and sweetness to your product?  These Caramelized Dry Light Roasted Small Cashew Pieces 2-4mm have been coated in sugar and roasted providing a sweet, caramel flavor.  Sized at approximately  2-4mm thickness, they are perfect for using as toppings and in baking.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  For full product specification of Caramelized Dry Light Roasted Small Cashew Pieces 2-4mm, please click here.   

  Application

  • Baked Goods
  • Desserts
  • Snacking
  • Yogurt
  • Ice cream
  • Beverages - coffee, latte, milk, & tea
     

Packaging

Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the pallet.

  • 1 carton = 24 lbs (1 lb x 24 packs)
  • 1 pallet of 24 lb cartons = 1,440 lbs

Storage and Handling

  • Store in a cool, dry, clean place 
  • The optimal storage conditions is < 20 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

  • 9 months from the date of packaging
  • Product should be used within 7 days after opening

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ships FromVietnam
Ships In8 Weeks
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Download
pdf Gluten-Vegan-Non-GMO Statement Issued January 6, 2021 Download
pdf FSMA Certificate Expires February 3, 2022 Download
pdf Halal Certificate Expires June 5, 2023 Download
pdf Vegan Certificate Expires September 15, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H