Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Blanched Whole Almonds NP Supreme

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
BWANPS-USA-CA

Blanched Whole Almonds

Our Blanched Whole Almonds NP Supreme are the perfect fit for our customers looking to give an edge to their meal or in their products. These almonds, which are produced at our Hughson Nut facility, are made by first removing the skin from the almond. The almonds are then put through a warm bath, a process called blanching and the kernels become so soft that the skin can be pinched right off as they are passed through rubber rollers.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

This is done to create a pure white almond that can be used in a variety of ways. Blanched Whole Almonds are often used for input stock for further processing such as sliced, slivered, diced or milled.

For full product specification of our Blanched Whole Almonds NP Supreme please click here.

The almonds can also be raised to a higher taste profile when roasted and flavored or enrobed in chocolate or yogurt coatings.

Nomenclature

The “Nonpareil” variety of almonds are medium-sized nuts that have a flat, long shape and a smooth surface. Nonpareil is one of the most popular varieties due to its looks. It has a smooth light brown skin color to its kernel and is considered to be the king of almonds thanks to its shape, color and taste.

Its attractive appearance, in addition to its great taste, makes nonpareil a popular choice for snacking amongst Olamnuts customers. This variety of almonds is the most popular kind found in the grocery store whether customers are buying it in the bulk section of just a bag off the shelf.

“Supreme” is the USDA grade descriptor signifying that these are a visually superior product, similar to the Nonpareil Extra – however, Supreme grade almonds allow for a slightly higher tolerance of doubles, chip and scratch and other defects throughout the load of nuts.

These almonds can be purchased in either bulk or wholesale. Our Hughson Nut almond facility produces the Blanched Whole Almonds NP Supreme in various sizes. Sized from 18/20, 20/22, 22/24, 23/25 25/27, 27/30, 32/34, down to as small as 34/36, the numbers represent the sizing or number of almonds per ounce. 

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H