Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>
 

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Blanched Whole Almonds 27/30

100000005823-USA-NJ
From New Jersey with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION Download Specification
CERTIFICATIONS Kosher Halal Non-GMO
Ships From New Jersey
Ship from Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114
Copied

Allport Logistics - Hillside
1319 North Broad Street
Hillside, NJ 07205
Copied

ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPrice

Price does not include freight

and will be charged during checkout

Quantity
25 lb. Carton 2 Business Days
Loading...
$101.25 ($4.05/lb)

Price does not include freight

and will be charged during checkout

Out of Stock
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.) 2 Business Days
Loading...
Login For Price
Out of Stock
TOTAL : $0(0 lbs)

Blanched Whole Almonds 27/30

Our almonds are grown in California and processed at our facility in Vietnam.  Our Blanched Whole Almonds 27/30 are creamy, smooth almonds that have undergone a blanching process, where the skin is removed from the almond and put through a warm bath, a process called plasticizing, making the almond so soft that the skin can be pinched right off.  These almonds are often further processed into sliced, slivered, or diced almonds.  Blanched Whole Almonds 27/30 are perfect for roasting and covering in chocolate or yogurt.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.    

Application

  • Roasting/Salting/Flavoring 
  • Chocolate Coating
  • Yogurt Coating

Packaging

To maintain freshness, our Blanched Whole Almonds 27/30 are packed inside a food grade PE liner inside a carton. 

This product, Blanched Whole Almonds 27/30, is available (in bulk or wholesale) by the carton or pallet and ships from New Jersey.  

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb boxes = 2,000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 10 Degrees C at 60-65% humidity 

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop.

More Information
Ship From Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114

Allport Logistics - Hillside
1319 North Broad Street
Hillside, NJ 07205

Ships In2 Business Days
Ships FromNew Jersey
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Expiration DatePlease contact us at us-en-customersupport@ofi.com for the expiry date.
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H