Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Blanched Super Fine Almond Flour

BSFAF-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
Availability Out of Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice
25 lb. Carton2 Business Days Out of Stock
Login For Price
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days Out of Stock
Login For Price

Blanched Super Fine Almond Flour 

Olam's Super Fine Almond Flour is a wonderful replacement for traditional flours.  Our Blanched Super Fine Almond Flour is a perfect fit for our customers looking for a viable alternative to gluten or refined -based flours for baking.

For full specification of this product please click here.

We sell bulk almond flour and our customers can purchase bulk Almond flour and wholesale Almond flour right on our website. For more information on our warehouses please click here

Our Blanched Super Fine Almond Flour is produced first by removing the skin from the almonds.  This is known as the blanching process, where the almonds are steamed making them pliable at this point the skins are removed pinching the skins off thru rubber rollers. 

The skinless-almonds are processed onto a milling machine where they are finely diced until a powder-like consistency is achieved, which is perfect for making cookies, bread, and cakes. 

This finer granulation is important to allow the flour to have the same consistency as conventional flour.  This is especially critical to the scrutinizing bakers making Macaroons (as an example), which demand the finest granulation possible to achieve that light and tender melt in your mouth texture everyone loves.  Virtually anything that conventional grain flour is used for, the Super Fine Almond Flour can be used as a substitute for.

Almond flour is also low on the glycemic index and is naturally gluten-free. It is a great source of the antioxidant Vitamin E.  

Olam is one of the best almond flour suppliers and takes utmost care in packing our products and we offer this product in an industry-standard 25 lb carton with a liner, to keep the product in its freshest form from production to the time it is open for use.

Customers can purchase our Bulk Blanched Fine Almond Flour in the formation of pallets at 80 cartons x 25 lb. = 2,000 lbs. Customers can also buy FTL and single cases as well.

Our Blanched Fine Almond Flour is creamy white in color and can be purchased in either bulk or wholesale. Our Hughson Nut almond facility produces the blanched flour in three variants:

  • Blanched Fine Meal: This adds texture and flavor to everyday baking and cooking. The customers will appreciate the fine granularity of the meal.
  • Blanched Fine Flour: While this flour still adds texture and flavor to all your baking and cooking needs, it is even further diced to the point where it melts in the mouth of our customers. Our Blanched Fine Flour is great for baking and is popular in making cookies, cakes, and bread.
  • Blanched Super Fine Flour: This represents the finest granulation almond flour from our stable has a powder-like consistency for the most delicate and discriminating baker. Ideal for macarons, cookies, breads, and cakes.

The shelf life of our Blanched Fine Almond Flour is around 12 months if the product is stored at a temperature of 32-40⁰F (0-4.4⁰C) with a relative humidity between 60 percent and 70 percent.

This product has received Kosher certification from The Orthodox Rabbinic Certifiers of San Francisco. A Certificate of Analysis from Hughson Nut Inc. is available to our customers upon request only.

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason, as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein, and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that leads to health disorders such as cancer, inflammation, and age-related issues. Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

More Information
Ships In2 Business Days
Ships FromCalifornia
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Non GMO pdf 381.5 KB Download
pdf Almonds - Country of origin pdf 354.8 KB Download
pdf Almonds - Halal Statement pdf 360.4 KB Download
pdf Almonds - Ingredient Statement pdf 365 KB Download
pdf Almonds - Vegan Statement pdf 26.2 KB Download
pdf Almonds -Gluten statement pdf 361.6 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H