Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Blanched Slivered Almonds JSPEC Thick

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
BSAJSPECT-USA-CA

Blanched Slivered Almonds - Thick - JSPEC

Our Blanched Slivered Almonds JSPEC Thick are the perfect fit for our customers who are looking to give an edge to their meal or in their products. The almonds are made by first removing the skin from the almond. They are then put through a warm bath, a process called blanching, and the kernels become so soft that the skin can be pinched right off as they are passed through rubber rollers. This is done so that these almonds can then be slivered to the desired thickness.

This product is thicker than its regular counterpart. JSPEC refers to these almonds being classified as Japanese Spec, which is a high-quality grade that has lower tolerance levels to defects. These almonds contain no more than 3 percent of chips and scratches, while also having fewer than two pieces of foreign material for every 10,000 pounds.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

These matchstick shaped almonds will provide our customers with a unique crunch and texture in their salads, and they can pair these almonds perfectly in grain bowls in addition to using them in stir-fry. When roasted and/or flavored our Blanched Slivered Almonds are a delicious ingredient addition to any snack.

For the full product specification sheet of our Blanched Slivered Almonds Thick - JSPEC please click here.

These almonds are produced in different thickness:

  • Blanched Slivered Almonds Reg: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 8/64” (3.1mm) and is the standard, most popular size for their versatility and function.
  • Blanched Slivered Almonds Thick: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 12/64” (4.7mm) and are the thickest grade we make for special applications requiring a more substantial sliver.
  • Blanched Slivered Almonds Thin: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 5/64” (2.0mm) and are the thinnest size for their versatility and function for a delicate usage.

Shipping Information

When it comes to packing, we offer these in an industry standard 25 lbs carton with a liner, to keep the product in its freshest form from production to the time it is open for use. We offer bulk purchase for our customers in the option of 60 cartons x 25 lbs. = 1,500 lbs.

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H