Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Blanched Slivered Almonds

PBSA-USA-NJ
From New Jersey with USA origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse New Jersey
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
25 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price

Blanched Slivered Almonds

Our Blanched Slivered Almonds are the perfect fit for our customers who are looking to give an edge to their meal or in their products. The almonds are made by first removing the skin from the almond. They are then put through a warm bath, a process called blanching, and the kernels become so soft that the skin can be pinched right off as they are passed through rubber rollers. This is done so that these almonds can then be slivered to the desired thickness.

These matchstick-shaped almonds will provide our customers with a unique crunch and texture in their salads, and they can pair these almonds perfectly in grain bowls in addition to using them in a stir-fry. When roasted and/or flavored our Blanched Slivered Almonds are a delicious ingredient addition to any snack. For the full product specification sheet of our Blanched Slivered Almonds please click here.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

These almonds are produced in different thickness:

  • Blanched Slivered Almonds Reg: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 8/64” (3.1mm) and is the standard, most popular size for their versatility and function.
  • Blanched Slivered Almonds Thick: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 12/64” (4.7mm) and are the thickest grade we make for special applications requiring a more substantial sliver.
  • Blanched Slivered Almonds Thin: These almonds are cut length-wise to a thickness of +/- 5/64” (2.0mm) and are the thinnest size for their versatility and function for a delicate usage.

Shipping Information

When it comes to packing, we offer these in an industry standard 25 lbs carton with a liner, to keep the product in its freshest form from production to the time it is open for use. We can offer bulk purchases in the option of 60 cartons x 25 lbs. = 1,500 lbs.

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

Blanched Slivered Almonds

Our almonds are grown in California and processed at our facility in Vietnam.  Our Blanched Slivered Almonds are creamy, white matchstick-shaped almonds approximately sized at 4-6mm thickness.  They have undergone a blanching process, where the skin is removed from the almond and put through a warm bath, a process called plasticizing making the almond so soft that the skin can be pinched right off.  These almonds are perfect in grain bowls and your favorite stir-fry dishes.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  For full product specification of Blanched Slivered Almonds, please click here.   

Application

  • Grain bowls
  • Stir-fry
  • Roasting/Flavoring
  • Baking

Packaging

To maintain freshness, our Blanched Slivered Almonds are packed inside a food grade PE liner inside a carton. 

Our customers can shop bulk almonds and wholesale almonds by the carton or the pallet.

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb boxes = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is <10 Deg C at 60-70% humidity 

Shelf Life

18 months from the date of packaging

More Information
Ships In2 Business Days
Ships FromNew Jersey
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf GMO pdf 381.5 KB Download
pdf Country of origin pdf 354.8 KB Download
pdf Ingredient Statement pdf 365 KB Download
pdf Halal Statement pdf 360.4 KB Download
pdf Vegan Statement pdf 26.2 KB Download
pdf Gluten statement pdf 361.6 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H