Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Blanched Lightly Roasted Almond Butter

From New Jersey with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
BLRAB-USA-NJ

Blanched Lightly Roasted Almond Butter

Our Blanched Lightly Roasted Almond Butter brings out the scrumptious nutty flavor that will have our customers craving for more. We blanch the almond, remove the skin and, lightly dry roast it and grind it into a perfectly smooth butter to 20 microns of thickness. This is the ideal start to producing nut milks, yogurts, nut cheeses, dips and more!

The only ingredient in this high-quality product is the finest almonds Olam sources. 

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

Shipping Information

We at Olamnuts provide our customers the flexibility to customize their almond butter purchase. We have a variety of forms in which the almond butter can be packed: 

  • 25 lb plastic pails: 40 pails per pallet
  • 44 lb plastic pails: 40 pails per pallet
  • Drums: 500 lb

Olam Almond Butter

A little bit of history for our customers on our nut butters. Olam started producing nut butters several years ago, and we have since built a state-of-the-art facility allowing for a wide range of variants to meet our customers specifications and needs.

These nut butters are packed with the goodness of proteins, fiber, vitamins and heart-healthy unsaturated fats. At Olam, we have perfected the art of creating the world's best nut butters as we believe our customers deserve nothing less!

Our end-to-end supply chain gives us absolute control over sourcing from our own farms, quality control through an experienced team of specialists, production using our trademark process, and shipping and distribution through our in-house logistics experts, which all culminate in our customers enjoying the finest quality pastes in the shortest possible lead time.

Why Almond Butter?

Almond Butter has all the healthy goodness Olamnuts customers want in their snack as part of their balanced diet. Almond butter contains monosaturated fats, which are healthy, high levels of vitamins, iron and calcium, and fiber, which will help our customers feel satiated.

Nut butters are a great source of vegetable protein, with almond butter containing 6.7 grams of it in only one serving. Natural almond butter also has low levels of sugar, which is quite handy for people who are wary of diabetes and other sugar-related ailments.

There is scientific evidence to show that people who consume nut butters as part of a healthy balanced diet have a low risk of having heart disease or type-2 diabetes. And despite nuts being calorie dense, consuming it doesn’t contribute to obesity

A study of some 6,000 women, who were diagnosed with type-2 diabetes, found that consuming five or more servings of almonds on a weekly basis was eventually lowered the risk of cardiovascular disease.

More Information
WarehouseNew Jersey
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Pails’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many pails  are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 44-lb pails then there will be 40 pails per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H