Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Blanched Diced Almonds

100000052700-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
25 lb. Carton2 Business Days
Login For Price
minus plus 25.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 25 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days
Login For Price
minus plus 2000.000000
0 lbs.
0

Blanched Diced Almonds

Our Blanched Diced Almonds are the perfect fit for any customer who is looking to give an edge to their meal or in their products. These almonds, which are produced at our Hughson Nut facility, are made by first removing the skin from the almond. The almonds are then put through a warm bath, a process called blanching and the kernels become so soft that the skin can be pinched right off as they are passed through rubber rollers. This is done so that a pure white almond can then be diced to the desired sizes.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

These almonds are creamy white color and can be purchased in either bulk or wholesale. Our Hughson Nut almond facility produces these almonds in several sizes:

  • Blanched Diced Almonds 12/8 Small: This has a standard 2-4 mm diced sizing.
  • Blanched Diced Almonds 22/8 Medium: This has a standard 3-5 mm diced sizing and is especially used in baking and confectionary applications.
  • Blanched Diced Almonds 30/16 Large: This has a standard 5-7 mm diced sizing and is popular as a snacking option.

Olam customers can use their Blanched Diced Almonds in a few simple ways:

  • Sprinkle on your pancakes
  • Add it to your ice cream or yogurt
  • Bake it with your muffins
  • As garnish in your pasta salad
  • Chop them as an ingredient in your chicken tenders

Why Almonds?

Almonds are amongst American’s favorite superfoods, and for good reason as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and more. They have all the healthy goodness our customers need in only one ounce of serving, containing the following:

  • Protein: 6 g
  • Fiber: 3.5 g
  • Fat: 14 g
  • Vitamin E: 37 percent of the RDI
  • Magnesium: 20 percent of the RDI
  • Manganese: 32 percent of the RDI

Almonds are also loaded with healthy antioxidants that can help protect consumers from oxidative stress that lead to health disorders such as cancer, inflammation and age-related issues.

Consuming almonds also helps in the effective management of weight, sugar levels, blood pressure levels, cholesterol levels, and more.

Blanched Diced Almonds

Our almonds are grown in California and processed at our Hughson Nut facility.  Our Blanched Diced Almonds are creamy, white sliced almonds that have undergone a blanching process, where the skin is removed from the almond and put through a warm bath, a process called plasticizing, making the almond so soft that the skin can be pinched right off.  These almonds are commonly used as toppings or garnishes in salads and savory dishes.  This product is certified gluten-free, Halal, Kosher, and vegan-friendly.  For full product specification of Blanched Diced Almonds, please click here.   

Application

  • Salad toppings
  • Desserts
  • Baked Goods
  • Cereal
  • Garnish to your favorite savory dishes!

Packaging

To maintain freshness, our Blanched Diced Almonds are packed inside a food grade PE liner inside a carton. 

Our customers can purchase bulk almonds and wholesale almonds by the carton or the pallet.

  • 1 carton = 25 lbs
  • 1 pallet of 25 lb boxes = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 10 Degrees C at 60-70% humidity 

Shelf Life

12 months from the date of packaging

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

More Information
Ship From Address

Sierra Pacific Warehouse Group
74300 Finch Rd
Modesto, CA 95357

Ships In2 Business Days
Ships FromCalifornia
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 25-lb cartons then there will be 60 cartons per pallet. 

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Download
pdf Country of origin Download
pdf Ingredient Statement Download
pdf Certificate of Analysis Download
pdf Halal Statement Download
pdf Gluten Statement Issued June 17, 2020 Download
pdf Vegan Statement Issued January 18, 2021 Download
pdf FSMA Statement Issued May 8, 2021 Download
pdf Kosher Certificate Expires November 30, 2021 Download
pdf Ingredients Non-GMO Declaration Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H