Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

AtSource Organic Raw Cashew Small White Pieces

100000048427-IVC-NJ
To be further processed to eliminate microbial hazards.
From New Jersey with Cote d'Ivoire origin
Login For Price
SPECIFICATION
CERTIFICATIONS
Warehouse New Jersey
ORIGIN Cote d'Ivoire
Grouped product items
Package TypeShips InPriceQuantity
50 lb. Carton 2 Business Days
Login For Price
minus plus 50.000000
0 lbs.
0
1 Pallet of 50 lb. Boxes (2,000 lbs.) 2 Business Days
Login For Price
Out of Stock
AtSource Organic Raw Cashew Small White Pieces is available to buy in increments of 1

AtSource Organic Raw Cashew Small White Pieces

These AtSource Organic Raw Cashew Small White Pieces are from an Olam AtSource supply chain.  This means that these products are subject to reassurance through the Olam Supplier Code and monitored through the AtSource data system.  They are pale ivory and light-yellow in color and measure approximately 2mm in size.  These blanched cashews are commonly used for snack mixes and when blended create a creamy consistency great for making cashew butter.    This product is certified gluten-free, Kosher, and vegan-friendly. For full product specification of Atsource Organic Raw Cashew Small White Pieces, please click here.   

Application

  • Cashew Butter
  • Ice cream toppings
  • Baking
  • Cashew or Granola bars
  • And More!

Packaging

To maintain freshness, our AtSource Organic Raw Cashew Small White PIeces are packed inside a food grade PE liner inside a carton.  Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews by the carton or the pallet.   

  • 1 carton = 50 lbs
  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 25 Degrees C and humidity 50-70%  

Shelf Life

24 months from the date of packaging

Treatment Required

Product to be further processed to eliminate microbial hazards.

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop. 

What is AtSource?

Atsource is Olam’s revolutionary sustainability insights platform for agricultural supply chains, purposefully created to demonstrate social and environmental impact and drive change for farmers, communities, and ecosystems.

The AtSource dashboard provides customers with a single view of sustainability parameters across the supply chains they are buying products from, as well as with insights into how to influence these elements for the better. Farmer and impact narratives are also available on the insights platform.

The end-to-end metrics, action plans, and corresponding stories can be used by customers to meet sustainability requirements, build trust and confidence in their brand, report on sustainability initiatives and transform supply chains.

Through AtSource, customers can join Olam in our purpose of reimagining global agriculture and food systems, enabling prosperous farmers and farming systems, supporting thriving communities, and regenerating the living world.

Customers buying these AtSource cashews can obtain access to the AtSource platform. To learn more about AtSource, please visit atsource.io

More Information
Ship From Address

Refrig-It Newark Warehouse, Inc.
287 Miller Street
Newark, NJ 07114

Ships FromNew Jersey
Ships In2 Business Days
Specification

Download Specification

Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Download
pdf Organic Certificate Expires February 4, 2022 Download
pdf Kosher Certificate Expires 11/3/2021 Download
pdf FSMA Certificate Expires December 7, 2021 Download
pdf Gluten-Vegan Statement Issued April 16, 2021 Download
pdf Non-GMO Statement Download
pdf Certificate of Analysis Expires October 8, 2022 Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H