Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

AtSource Cashew Organic Large Pieces

ACOLP-IVC-CA
From California with Cote d'Ivoire origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN Cote d'Ivoire
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
50 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
1 Pallet of 50 lb. Boxes (2,000 lbs.)2 Business Days In Stock
Login For Price

AtSource Cashew Organic Large Pieces

These OLP cashews are from an Olam AtSource supply chain. This means that these products are subject to reassurance through the Olam Supplier Code and monitored through the AtSource data system. Customers buying these AtSource cashews can obtain access to the AtSource platform. To learn more about AtSource, please visit atsource.io

What is Atsource?

AtSource is Olam’s revolutionary sustainability insights platform for agricultural supply chains, purposefully created to demonstrate social and environmental impact and drive change for farmers, communities and ecosystems.

The AtSource dashboard provides customers with a single view of sustainability parameters across the supply chains they are buying products from, as well as with insights into how to influence these elements for the better. Farmer and impact narratives are also available on the insights platform.

The end-to-end metrics, action plans and corresponding stories can be used by customers to meet sustainability requirements, build trust and confidence in their brand, report on sustainability initiatives and transform supply chains.

Through AtSource, customers can join Olam in our purpose of reimagining global agriculture and food systems, enabling prosperous farmers and farming systems, supporting thriving communities, and regenerating the living world.

About the product

Organic Large Pieces, or OLP in short, are a variety of cashews that have kernels larger than 4.75mm in size. These large pieces may be light brown, light ivory, light ash-grey or deep ivory in color. The pieces may show light brown speckles or blemishes on the surface. This product is not pasteurized.

For full product specification please click here.

Our customers can purchase bulk cashews and wholesale cashews. For more information on our warehouses please click here. 

OLPs are generated during processing of raw cashew nuts into kernels. The broken pieces greater than 4.75mm are collected and sold as large pieces.

This product ships from Olamnuts’ California warehouse and are grown in Ivory Coast. Our customers have two shipping options to choose from. They are:

  • 50lb carton
  • 1 pallet of 50lb boxes (2,000 lbs)

Nomenclature

The naming convention of our cashew products consists of two parts; the cashew abbreviation and the digits that signify the number of kernels that are available in one pound of cashews.

The “O” in the OLP stands for organic and this product is certified through organizations such as the Control Union.

“L” refers to the kernels being large pieces, which are defined as greater than 4.75mm in size.

The “P” means these cashews are in pieces.

Application

The OLPs are generally used for two purposes. The first purpose is to mix them with wholes in a specific proportion to generate consumable snacks.

The other purpose is to make cashew butter, granola, bars and cashew yogurt. Any place where cashews need to be grinded down into butter like smoothness is where the OLPs do very well.

Cashews being sold to you must be subjected to a validated heat treatment (kill step) before direct human consumption.

More Information
Ships FromCalifornia
Ships In2 Business Days
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Kosher Certificate - IVC pdf 106.8 KB Download
pdf Gluten Statement - IVC pdf 616.1 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H