Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Almonds Nonpareil Supreme 20/22

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
ANS20/22-USA-CA

Nonpareil Supreme 20/22

The Nonpareil Almonds Supreme 20/22 are natural, whole almonds produced using conventional farming methods. We at Olam Nuts offer our almonds in pasteurized form.

Our customers can purchase Almonds wholesale and in bulk. For more information on our warehouses please click here.

Nomenclature

The “Nonpareil” variety of almonds are medium-sized nuts that have a flat, long shape and a smooth surface. Nonpareil is one of the most popular varieties due to its looks. It has a smooth light brown skin color to its kernel and is considered to be the king of almonds thanks to its shape, color and taste.

Its attractive appearance, in addition to its great taste, makes nonpareil a popular choice for snacking amongst Olamnuts customers. This variety of almonds is the most popular kind found in the grocery store whether customers are buying it in the bulk section of just a bag off the shelf.

The digits “20-22” signify that customers who purchase this variety of almonds can expect around 20 to 22 kernels in one ounce of serving. A point our customers need to note is if the digits are smaller, the size of almonds is bigger and vice versa.

“Supreme” is the USDA grade descriptor signifying that these are a visually superior product, similar to the Nonpareil Extra – however, Supreme grade almonds allow for a slightly higher tolerance of doubles, chip and scratch and other defects throughout the load of nuts.

These grading tolerances are mentioned below:

Dissimilar Doubles Chip & Scratch Foreign Material Particles & Dust Split & Broken Other Defects Serious Damage
5% 5% 5% 0.05% 0.1% 1% 5% 1.5%

 

California Almonds Shipped Fast

Buy almonds in bulk for fast delivery right to your door. When it comes to packing, we at Olam ensure safety and quality of the product. We offer these almonds in an industry-standard 50 lb carton with no liner, to keep the product at a standard moisture level of 5.5 percent that allows them to breathe.

Olam also offers bigger packages such as 2,200 lb Fiber Bins as well as Super Sacks. The different combinations of packaging are:

  • 40 cartons x 50 lbs. = 2,000 lbs.
  • 1 Fiber Bin = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.
  • 1 Super Sack = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.

Application

The Nonpareil Supreme 20/22 almonds are an excellent snack option as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and all the healthy goodness our customers would need in a nutritious snack.  A serving of these almonds can satiate our customers and give them a healthy boost to their day. 

Of course, the Nonpareil Supreme 20/22 can also be used in the manufacturing of almond milk, almond flour, almond butter, and other forms. These almonds, which you can purchase from Olamnuts.com, are also great when they are toasted!

Where to Buy Almonds in Bulk

At Olam Nuts, we offer the best quality almonds available in bulk and at industry-leading wholesale prices. Create an account today to search and order bulk almonds right from California, and enjoy fast and reliable shipping directly to wherever you are.

 

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In2 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H