Credit Key Business Credit. 0% for 30 days.  Learn more

Almonds Natural Whole & Broken

ANWB-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
Availability In Stock
SPECIFICATION
Warehouse California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InAvailabilityPrice Qty
25 lb. Carton2 Business Days In Stock
Login For Price
1 pallet of 25 lb cartons ( 2000 lbs)2 Business Days In Stock
Login For Price

Natural Whole & Broken

Our Natural Whole & Broken are natural almonds that have been produced using conventional farming methods. Natural Whole & Broken almonds are a byproduct from the processing of whole almonds.

We at Olamnuts offer our almonds in pasteurized form.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

The Whole & Broken variety of almonds consist of a high percentage of doubles (up to 35 percent) and still have 30 percent whole almonds. The shelf life of these almonds is around 24 months and they come in multiple sizes. The Natural Whole & Broken almonds are the second-lowest USDA grade the industry packs. For full information on the different USDA grades please click here.

As a by-product, the almonds are for the most part excluded during processing due to color, damage to the nut and other defects such as doubles, chips and scratches. They are used in instances where they will be further processed themselves either by picking and sorting out the seriously damaged almonds and/or cleaning further out any foreign matter that may still be present.

For full product specification please click here.

Shipping Information

When it comes to packing, we at Olam ensure safety and quality of the product. We offer these almonds in an industry-standard 50 lb carton with no liner, to keep the product at a standard moisture level of 5.5 percent that allows them to breathe. 

Olam also offers bigger packages such as 2,000 lb Fiber Totes as well as 2,000 Super Sacks.

Application

Since the Natural Whole & Broken almonds are not known for their aesthetic appeal, most customers do not use these almonds for snacking. However, they are an excellent choice for customers who’d like to use their almonds in the manufacture of almond milk, almond flour, almond butter, almond paste and other forms these kernels can be transformed into.

Almonds are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and all the healthy goodness our customers would need as part of their healthy balanced diet.

These almonds, which you can purchase from Olamnuts.com, are also great when they are toasted!

More Information
Ships In2 Business Days
Ships FromCalifornia
SpecificationDownload Specification
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Icon Label Description Type Size Download
pdf Natural Whole Almonds pdf 279.1 KB Download
pdf GMO pdf 381.5 KB Download
pdf Country of origin pdf 354.8 KB Download
pdf Ingredient Statement pdf 365 KB Download
pdf Halal Statement pdf 360.4 KB Download
pdf Vegan Statement pdf 26.2 KB Download
pdf Gluten statement pdf 361.6 KB Download
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H