Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Almonds Independence Extra 22/24

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
AIE22/24-USA-CA

Almonds Independence Extra 22/24

The Almonds Independence Extra is one of the newest almond varieties developed and in a short time has become the fourth largest variety. Olam will harvest over 157 million pounds of the variety in the year 2020. The popularity of the variety is due to its unique self-pollinating ability, which means the Independence variety of almonds does not require the assistance of bees to grow.

We at Olamnuts offer our almonds in pasteurized form.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

For full product specification please click here.

These almonds grow very large in size with some of them ballooning to 16/18 count per ounce. These almonds are also available in the 25/27 size as well. However, these particular almonds are sized 22/24, meaning customers can expect 22 to 24 Independence Extra kernels in one ounce of serving.

They have a shape very similar to a Nonpareil making them an excellent choice for using in trail mixes, roasting, salting, and more. The Almonds Independence Extra is a welcome versatile addition to the almond family. 

Extra is the USDA grade descriptor that signifies that our customers are purchasing a superior product that is visually appealing with minimal chips, scratches, foreign material, or other defects or damage. The grading also allows for a slightly higher tolerance of defects that may occur in a load of almonds. 

These grading tolerances are mentioned below:

Dissimilar

Doubles

Chip & Scratch

Foreign Material

Particles & Dust

Split & Broken

Other Defects

Serious Damage

5%

5%

5%

0.05%

0.1%

1%

4%

1.5%

 

Shipping Information

When it comes to packing, we at Olam ensure safety and quality of the product. We offer these almonds in an industry-standard 50 lb carton with no liner, to keep the product at a standard moisture level of 5.5 percent that allows them to breathe. 

Olam also offers bigger packages such as 2,200-lb Fiber Bins as well as Super Sacks. The different combinations of packaging are:

  • 40 cartons x 50 lbs. = 2,000 lbs.
  • 1 Fiber Bin = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.
  • 1 Super Sack = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.

Application

The Independence Extra 22/24 almonds are an excellent snack option as they are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and all the healthy goodness our customers would need in a nutritious snack.  A serving of these almonds can satiate our customers and give them a healthy boost to their day. 

Olam customers can also enjoy the best of both worlds by coating our high-quality Independence Extra 22/24 almonds with chocolate or even honey to elevate their mid-morning snack

Of course, the Independence Extra 22/24 can also be used in the manufacture of almond milk, almond flour, almond butter, and other forms. These almonds, which you can purchase from Olamnuts.com, are also great when they are toasted!

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In20 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Specification

Product Description

Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H