Interested in the latest market info? Check out our Market Insights   |    Check out our new blog 

Almonds California SSR 30/32 AOL

From California with USA origin
LOGIN TO SEE PRICE
Availability: In Stock
Material
ACSSR30/32AOL-USA-CA

Almonds California SSR 30/32 AOL

California SSR 30 / 32 are natural, whole almonds produced using conventional farming methods. We at Olamnuts offer our almonds in pasteurized form.

Our customers can purchase bulk Almonds and wholesale Almonds. For more information on our warehouses please click here

Nomenclature

The digits 30 / 32 signify that customers who purchase this variety of almonds can expect around 32 to 34 kernels in one ounce of serving. A point our customers need to note is if the digits are smaller, the size of almonds is bigger and vice versa.

The letters SSR, which expand to “Select Sheller Run”, is the USDA grade descriptor signifying that our customers are purchasing a relatively mid-quality grade nut, making this product ideal where visual appearance does not play a significant role in the final product. The grading also allows for a slightly higher tolerance of defects that may occur in a load of almonds. 

These grading tolerances are mentioned below:

Dissimilar Doubles  Chip & Scratch Foreign Material  Particles & Dust Split & Broken  Other Defects Serious Damage
5% 15% 20% 0.1% 0.1% 5% 3% 2%

 

The California variety is a culmination of over 30 different varieties and does not exist as its own varietal in actuality. Since there are so many different smaller varieties throughout California it was decided many years ago that they would all be grouped under the umbrella name “California.”

The California type varieties are described as adaptable and most appropriate for virtually any process or application. With a wide range of kernel shapes, skin color, and surface characteristics, California varieties are suitable for blanching and can be used in manufactured ingredients such as dicing, and slicing.

Olam customers can also use these almonds for nut mixes, confectionery and also for vegan alternatives such as milk and many more.

Shipping Information

When it comes to packing, we at Olam ensure safety and quality of the product. We offer these almonds in an industry standard 50 lb carton with no liner, to keep the product at a standard moisture level of 5.5 percent that allows them to breathe. 

Olam also offers bigger packages such as a 2,200 lb Fiber Bins as well as Super Sacks. The different combinations of packaging are:

  • 40 cartons x 50 lbs. = 2,000 lbs.
  • 1 Fiber Bin = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.
  • 1 Super Sack = 2,200 lbs, which is also available at 2,000 lbs.

Application

The California SSR 30-32 almonds are an excellent choice for customers who’d like to use their almonds in the manufacture of almond milk, almond flour, almond butter, almond paste and other forms these kernels can be transformed into.

Almonds are loaded with nutrients, minerals, fiber, protein and all the healthy goodness our customers would need as part of their healthy balanced diet.

These almonds, which you can purchase from Olamnuts.com, are also great when they are toasted!

More Information
WarehouseCalifornia
Ships In15 Business Days
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

SpecificationDownload Specification
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2020 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H