Olam Food Ingredients is now ofi!   Learn more
>
 

Interested in the latest market information?  Subscribe Today!

Almonds California SSR 30/32

100000060877-USA-CA
From California with USA origin
Login For Price
CERTIFICATIONS Kosher Non-GMO
Ships From California
ORIGIN USA
Grouped product items
Package TypeShips InPrice

Price does not include freight

and will be charged during checkout

Quantity
1 Pallet of 50 lb Cartons (2,000 lbs.) 7 Business Days
Loading...
Login For Price
Login to Buy
1 Container of 50 lb. Boxes (44,000 lbs.) 7 Business Days
Login For Price
Login to Buy
TOTAL : $0(0 lbs)

Almonds California SSR 30/32 

Our Almonds California SSR 30/32 are natural, whole almonds grown in California. They have undergone steam pasteurization and are gluten-free, vegan, and Kosher.  They are large, narrow shaped almonds with a wrinkled surface and firm texture.  Almonds California SSR 30/32 is a versatile nut and can virtually be used in any process and application.  Almonds California SSR 30/32 are perfect for roasting, salting, and flavoring and in applications where further processing will occur.  They are also great for snacking because of their appearance, and their wrinkled skin and small ridges allow for salt and seasonings to adhere to the surface better.  For full product specification of this product, Almonds California SSR 30/32 , click here.  

Application

  • Snacking
  • Roasting/Salting/Flavoring
  • Manufactured Ingredients
  • Blanching
  • Baking

Packaging

This product, Almonds California SSR 30/32, is available (in bulk or wholesale) by the pallet or container and ships from California.  

  • 1 pallet of 50 lb cartons = 2,000 lbs
  • 1 container of 50 lb boxes = 44,000 lbs

Storage and Handling

The optimal storage conditions is < 15 Degrees C at 60-70% humidity 

Disclaimer

There is a chance the product received does not look exactly like the one pictured above.  This is a natural product that varies in appearance with each crop.

The More You Know - Almonds Nomenclature

The Almond name is significant.   Let’s take a deeper look into the naming convention of Organic Almonds Monterey SSR 27/30 – 5% defects.

Organic – Our Almonds are produced using CCOF-certified and OMRI-certified farming methods. 

Nonpareil – describes the variety classification.  Nonpareil almonds are long and flat with a smooth surface.  It is one of the most popular because of its appearance.  It is blemish-free with a thin outer shell and smooth kernel, making it used wisely as a snacking nut and anywhere an attractive appearance is required.

SSR - is the USDA grade descriptor and stands for “Select Sheller Run.”  This is a mid-quality grade descriptor that allows for a slightly higher tolerance of defects such as chips and scratches. 

Sizing – Sized from 18/20, 20/22, 22/24, 23/25 25/27, 27/30 down to as small as 32/34.  The numbers represent the amount of almonds per ounce. 

More Information
Ships In7 Business Days
Ships FromCalifornia
Shipping Details

Shipping Option 1 : Delivery of ‘Single Cartons’

Question 1: How will I receive my order?

Answer 1: Your order will be shipped via FedEx.

Question 2: How can I track my shipment?

Answer 2: You will receive your order's Tracking Number by Email and can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Question 3: How many days will the shipment take to arrive at the delivery address?

Answer 3: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse and 3-7 days for the order to be delivered.

 

Shipping Option 2: Delivery of ‘Pallets’

Question 1: How will the pallet be shipped? 

Answer 1: Pallets will be shipped via LTL carriers.

Question 2: How many cartons are there on a pallet?

Answer 2: If a pallet contains 50-lb cartons then there will be 40 cartons per pallet.

Question 3: Is the pallet shrink-wrapped?

Answer 3: Yes

Question 4: How can I track my shipment?

Answer 4: You will receive your order's Tracking Number, along with the BOL, by Email and they can also be viewed in the “My Accounts” section. 

Additionally, you can track the shipment via LTL PRO

 

Question 5: How many days will the pallet take to arrive? 

Answer 5: It will take 2 working days to dispatch from Olam's third-party warehouse. The pallet generally takes 3-8 days from the date of Dispatch. That is a total of 5-10 days for delivery from the date of ordering.

Question 6: Does the pallet arrive with a forklift? Or do customers need a forklift?

Answer 6: Customers have the option of choosing the shipping method.

 

Option 3: Self-pickup at the warehouse 

Question 1: Can I pick up the stocks from the warehouse? If yes, how?

Answer 1: Yes, you can.

After the order is placed using the pickup option, a release document, which contains the pickup details, is sent to your registered Email address. You can then schedule a pickup appointment with the warehouse, around 24 to 48 hours before the pickup. 

Please note that since Olam operates from third-party warehouses, customers are required to schedule the pickup, which is free of cost. However, some warehouses charge for missed appointments and same-day pickups, which will be invoiced to you by the warehouse directly. 

Olam recommends customers communicate via email with the appropriate warehouse to schedule a pickup appointment and send their vehicle for pickup at the scheduled time.

If you have more questions, please ask in the “Product Questions” section and we will answer them at the earliest.

Our warehouse details are given on the link here

 

Expiration DatePlease contact us at us-en-customersupport@ofi.com for the expiry date.
Customer Questions
No Questions
Please login or create an account to ask questions.
© 2021 Olam International All Rights Reserved Co. Reg. No. 199504676H